WhatsApp Sipariş
Kapat
Şifremi Unuttum
Yeni Üyelere İndirim Fırsatı
Kapat
Sepetim
Ayakkabı Vurma Sebepleri ve Çözümleri
14.01.2016

Ayakkabı Vurma Sebepleri ve Çözümleri

Ayakkabı neden vurur

 

Hepimizin hayatında en az bir kez gelmiştir ayakkabı vurması denilen işkence. Ya topuk kısmı vurur, ya parmaklarımıza işkence eder hatta bazen ayaklarımızla beynimizin yer değiştirdiğini bile düşündürür bize.

Peki ayakkabı neden vurur?

-Ayakkabı vurması hiç hafife alınacak bir olay olmadığı gibi aslında çözümü oldukça basittir. Ayakkabılar genellikle:

*topuktan

*taraklardan

*ayağın üst tarağından (kontrpiyeden)

*parmaklardan vurur.

Topuktan vurmalar için;

Eğer ayakkabı, ayaklarınızın topuk kısmından vuruyorsa; ayakkabının topuk kısmının yüksekliği ile sizin topuk kemiğinizin topuk yüksekliği birbiriyle uyuşmamıştır. Ya da ayakkabının iç astarıyla dış malzemesi(saya)çok kalın bırakılıp ayağınıza zarar vermiştir. Her ikisinin de çözümü basittir ve yapılması gereken iki şey vardır.

1)Topuğun bitiş noktası (ayakkabının vuran yeri) altına; derinin ezilmemesi için örs benzeri bir malzeme koyup, üstten çekiç gibi keskin ve sivri olmayan bir cisimle yavaşça o noktayı ezmeniz.

2)Topuğunuzun altına peçete, karton gibi kalın ve hacimli bir kağıt koyarak ayakkabının vuran kısmından topuğunuzun seviyesini yukarıya doğru kaldırmak.

 

Bu yöntemler sizin acı çekmenize yardımcı olmuyorsa, mutlaka bir ayakkabı tamircisinden yardım alın.

Ayak Taraklarından vurmalar için;

Eğer satın aldığınız ayakkabı gerçek deriyse taraktan çok sıkması zor bir ihtimaldir. Deri ayakkabılar ilk birkaç giyimde ayak şeklini alırlar. Fakat derinin cilt,süet,nubuk ve rugan olmasına göre değişiklik gösterebilirler. Rugan en zor genişleyen deri türü iken, süet ise en kısa zamanda ayak şeklinize kavuşan malzemedir. Deri ayakkabılar canınızı acıtmıyorsa tamirciye gitmek için acele etmemenizi öneririz. Çünkü sonrasında ayakkabı fazla genişleyebilir.

Eğer gerçek deriden bahsetmiyorsak işiniz biraz daha zor. Birkaç gün geçtiği halde hala ayaklarınızda fazlasıyla bir sıkılık varsa hemen aldığınız mağazaya ya da ayakkabı tamircisine gitmenizi tavsiye ederiz. Çünkü uzun zaman sıkı ayakkabı giymek ayak sağlığı ve yaşlılıkta oluşacak ayak kemiği bozulmasına açık bir davettir.

 

Kontrpiyeden vurmalar için;

Ayaklarınızın üst kısmından sıkması çok büyük oranda giyilmeye bağlı olarak rahatlayacaktır. Eğer ayakkabınız da lastik ve benzeri bir esneme mümkünse, lütfen lastiğin iç kısmını kontrol edin. Çünkü lastikli ayakkabılar üretim aşamasındayken çok esnemesin diye bir bez (sigorta)ile sabitlenirler. O bez parçasının kesilmiş olduğundan emin olun. Yoksa bez esnemesi gereken iki deri parçasını tuttuğu için elastiklik özelliği olmaz. İki ya da üç kez giyildiği halde hala açılmadıysa ayakkabı tamircinizden o ayakkabınızı kalıba sokmasını isteyiniz.

Ayak Parmaklarından vurmalar için;

Parmak kısmınızda çok fazla sıkılık hissediyorsanız o ayakkabıdan uzak durun. Özellikle yanlış kalıplı stilettolar sizin erken yaşta ayak parmaklarınızda kalıcı ortopedik sorunlara yol açabilir.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.